perjantai 31. heinäkuuta 2009

Häätö Lasaruksella

Turun uusi autonominen kulttuurikeskus, squat Lasarus, häädettiin tänään 31.7. iltapäivällä. Häätö sujui rauhallisesti ja neljä henkilöä otettiin kiinni. Tilalaitos kävi sulkemassa ovet, eli puutalo saa mädäntyä rauhassa ja vaihtoehtoiset kulttuuritoimijat jäivät ilman tiloja.

keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Squat Lasarus

Tänään Turun Valtaajat ottivat haltuunsa talon osoitteessa Amiraalistonkatu 5 B, lähellä satamaa. Vanha mutta kohtalaisen hyvässä kunnossa oleva puutalo on Turun kaupungin omistuksessa. Uusi autonominen kulttuurikeskus sai nimekseen Squat Lasarus.

Huomenna 30.7. pidetään ensimmäinen talokokous, klo. 19. Iltapäivän ja illan ohjelmassa on myös mm. musiikkia, kankaanpainantaa ja poi-työpaja.

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Kokous + grillibileet...

...torstaina 23.7. klo. 19, Jokikadun pihalla. Tervetuloa!

perjantai 10. heinäkuuta 2009

Turun Valtaajat onnittelevat Joensuuta! Jokikatu Joensuussa avattu.

Joensuun talonvaltaajien tiedote 10.7.09

Torikatu 10:n valtaajien ja kaupungin väliset neuvottelut ovat kantaneet hedelmää: valtaajille on annettu käyttöön tila osoitteesta Jokikatu 8. Tila on otettu käyttöön sosiaalikeskuksena tiistaina 7.7. Tilat on luvattu kaupunkilaisten käyttöön toistaiseksi syyskuuhun asti. Jokikadun tilojen käyttöönotto on molempia neuvotteluosapuolia tyydyttävä väliaikaisratkaisu, mutta valtaajat korostavat, että toiminta torikatu 10:n puolesta jatkuu erityisesti sen suojelunäkökulmasta.
Alkuviikosta tiloja on siivottu ja sisustettu käyttökuntoon.- Ensimmäisinä päivinä tiloissa on käynyt useita kymmeniä ihmisiä, ja toivomme että kaupunkilaiset löytävät tiensä tänne sankoin joukoin. Tila on kaikille avoin ja kaikki ovat tervetulleita mukaan osallistumaan ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa, tiloja avaamassa olleet kaupunkilaiset kertovat.




Turun Valtaajat onnittelevat Joensuuta voitokkaasta taistelusta epäkaupallisen kaupunkitilan puolesta ja toivovat Turun päättäjien ottavan oppia todellisista kulttuurikaupungeista Helsingistä, Tampereesta ja Joensuusta, joiden päättäjät mieluummin neuvottelevat talonvaltaajien kanssa kuin aloittavat kaupunkisodan. Erittäin ironisena yksityiskohtana pidämme faktaa, että Joensuu sai juuri Jokikadulta talonsa. Arvostaisipa Turkukin Jokikatuaan antamalla tilan kaupunkilaistensa käyttöön sen sijaan, että yrittää epätoivoisesti kolmatta vuotta myydä sitä laman keskellä ylikansalliselle rakennusyhtiö NCC:lle. Me emme ole Jokikatua unohtaneet...