keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Taideslummi: Mielenosoitus! Autonominen! Kulttuurikeskus! Turkuun!



Taideslummin ensimmäinen julkistettu ohjelmanumero:


Mielenosoitus! Autonominen! Kulttuurikeskus! Turkuun!


Kuusi vuotta kamppailua. Kuusi vuotta valtauksia.


AUTONOMINEN KULTTUURIKESKUS TURKUUN!


Kokoonnumme perjantaina 12.8. tasan klo 15 Taideslummilla ja marssimme keskustaan viemään terveiset Turun kaupungin päättäjäportaalle. Haluamme Turkuun autonomisen kulttuurikeskuksen, joka on epäkaupallinen, yhteisöllinen ja itsehallinnollinen tila taiteelle ja kaikelle kansalle. Vaadimme kaupunkia luovuttamaan tilat kulttuurikeskukselle ja luopumaan talonvaltausten nollatoleranssista. Kulttuuripääkaupunki, näytä kasvosi.

Kun neuvottelut, aloitekirjeet ja lehtikirjoittelu eivät auta...

Vaaditaan ja vallataan! Mölyesineet, liput, banderollit ja joukkojenhallitsemattomuus​varusteet mukaan!



Mielenosoitus on osa koko viikon kestävää Taideslummi -protestileirifestivaalia Porthaninpuistossa. Lisätietoja, tule ja tapahdu: https://www.facebook.com/e​vent.php?eid=2172252883128​45

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

TAIDESLUMMI 2011: Alakulttuuripääkaupunki

Missä? Porthaninpuistossa
Milloin? 7.8. alkaen
Mitä? Taide slummiutuu





TAIDESLUMMI 2011: ALAKULTTUURIPÄÄKAUPUNKI


Turun kestämätön kulttuuripolitiikka on ajanut taiteen tekijät ja kokijat slummiin. Vuonna 2007 ensimmäisen kerran pystytetty Taideslummi kommentoi sekä Turussa jo pitkään jatkunutta taistelua autonomisesta kulttuurikeskuksesta että Turun kaupungin kulttuurivihamielisyyttä. Omaehtoiselle kulttuurille ei Turussa anneta tiloja, joten tähän kyllästyneet toimijat päättivät vetää rakennushansikkaat omiin käsiinsä ja rakentaa kulttuurilleen majapaikan.

Taideslummi on mielenosoitus, jossa näkyvälle paikalle Turussa rakennetaan kierrätysmateriaaleista tilat taiteen ja kulttuurin tekemiselle sekä ihmisten kohtaamiselle ilman kulutuspakkoa. Aivan kuten vuodesta 2006 Turkuun vaadittu autonominen kulttuurikeskus toimisi. Taideslummit ovat saaneet kiittävän vastaanoton kaupunkilaisilta ja tarjonneet monenlaista tekemistä työpajoista runoiltoihin, keikoista dyykkaussuunnistukseen ja performansseista tilataiteeseen.

Taideslummi järjestettiin vuonna 2007 Kaupunginteatterin vieressä Itsenäisyydenaukiolla, 2008 Puolalanpuistossa Taidemuseon vieressä, 2009 Vartiovuorenpuistossa sekä vuonna 2010 Tuomiokirkkopuistossa.
Vieläkään vuonna 2011 itse kaupallinen kulttuuripääkaupunkihanke ei ole ollut halukas tukemaan kaupunkinsa asukkaiden pyrkimyksiä toteuttaa itseään. Siksipä tänä vuonna taideslummista rakentuu todellinen alakulttuuripääkaupunki Turun ytimeen! Luvassa on konsertteja, työpajoja, esittävää taidetta, vapaata oleskelua, ruokaa, juomaa, runoutta, kauneutta, rumuutta, sekä kaikkea ihmisten itsensä näköistä vastapainoksi ulkomailta tilatuille spektaakkeleille.

Toivotamme kaikki tervetulleeksi olemaan, tekemään, luomaan ja nauttimaan taiteesta ja tunnelmasta. Tule ja tapahdu!

!!Ilmoittaudu ohjelmaan: alakulttuuriturku2011@gmai​l.com

Lisää infoa ja osallistumismahdollisuuksi​a :
DIYturku.net/forum (Muut tapahtumat -osiossa)
turku2011.info/taideslummi
vapaakulttuuri.blogspot.co​m

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Itteorganisoituva Piknikki 20.8.

HUI GAUHIA, GUI MEIRÄ NY GÄY... saaraak Turkkuu autonoomist gylddyyrigesgust?




"Pssssst!

On kantautunut huhuja, joiden mukaan talonvaltaajien joukko olis jälleen liikkeellä Turun kesässä. Otetaan asiast selvää ja soluttaudutaan sekaan niitten piknikille!

Luotettavan lähteen mukaan tää piknikki ois kokoontumassa ens keskiviikkona 20.7. klo 16 Tampereentien Prisman luona. Jotta istuttais joukkoon niin otetaan mukaan ruokaa (dyykkaus ja yomango kunniaan), omat pullot, liput, kannut, maalit, potkupallot, soittopelit ja muuta rekvisiittaa. Kaverit ja.

Niin tosiaan semmonen Itseorganisoituva Piknikki se on, jokanen vähän vastuussa ittestään. Melkeen ku botellonin alkuidikseen ois sekottanu sitä kylddyyripualt."

https://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=243409979010529