maanantai 25. huhtikuuta 2011

Vapaa tila laillisesti

Toimitettu Turun Sanomille ja Turun Valtaajille.

- Turun autonominen kulttuuriyhdistys ry

"Vapaa tila laillisesti



TS uutisoi lauantaina 23.4. Vapaan Kulttuurin Festivaaleista, joka oli yksityishenkilöiden järjestämä kaupunkitilafestivaali autonomisen kulttuurikeskuksen puolesta. Uutisessa apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen vaati autonomisia kulttuuritoimijoitaa järjestäytymään, ennen kuin kaupunki voi käydä neuvotteluja tilan vuokraamisesta itsehallinnolliseksi kulttuuritilaksi.



Kuitenkin Turussa on toiminut jo vuodesta 2008 Turun autonominen kulttuuriyhdistys ry, joka on laillisin keinoin ajanut autonomisen kulttuurikeskuksen asiaa. Kokouksessaan 21.10. 2009 (237§) kulttuurilautakunta tuki pyrkimystämme ja teki aloitteemme pohjalta yksimielisen esityksen autonomisen kulttuurikeskuksen perustamiseksi Turkuun. Asia ei kuitenkaan koskaan edennyt apulaiskaupunginjohtajan pöydältä kaupunginhallitukselle. Nyt, kulttuuripääkaupunkivuonna 2011, olemme uusineet aloitteen ja osoittaneet sen kulttuuri- ja nuorisolautakunnille.



Esitämme, että Turun kaupunki tarjoaa tilan autonomiselle kulttuurikeskukselle nimellistä vuokraa vastaan. Ellei pysyvää tilaa kaupunkilaisille mahdollisteta, on selvää, että talonvaltaukset tulevat jatkumaan. Yhdistyksemme on valmis hoitamaan asian laillisia reittejä, kunhan meidät julkisesti noteerataan neuvottelukumppaniksi. Vaadimme, että myös apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen päivittää kolmen vuoden takaiset tietonsa autonomisten tilojen kansanliikkeestä, eikä jatka harhaanjohtavan tiedon levittämistä haastatteluissa.



Aaron Lehdesluoma

Turun autonominen kulttuuriyhdistys ry"

1 kommentti:

  1. Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen on mitä ilmeisemmin ymmärretty väärin. Hän ei tarkoita laillisesta vuokraamisen neuvottelemisesta, vaan festivaalin jatkamisen neuvottelemisesta. Tekstistä ei käy ilmi tietääkö hän onko järjestävä taho ylipäätään järjestäytynyt. Järjestäytymisellä hän tarkoittaa sitä, että joku ilmoittautuu Kokoontumislain mukaisesti Poliisille yleisen kokouksen (valtauksen) järjestäjäksi, jolla on laillinen vastuu mm. osallistujien turvallisuudesta. Tämä ilmaistaan suhteellisen selkeästi TS:n artikkelissa, apulaiskaupunginjohtajan puhuessa hätäpoistumisteistä.

    VastaaPoista