lauantai 23. toukokuuta 2009

Kadun vapaus ja jatkoa odotellessa

Vapaa katu!

Vapaa katu!-tapahtuma onnistui yli odotusten. Noin kahdeksankymmentä ihmistä valtasi kadun Linnankatu 34:n edestä, jossa Turun Tilalaitos sijaitsee. Katua pidettiin hallussa kaksi pahinta ruuhkatuntia, ja poliisi joutui ohjaamaan yhdeltä Turun vilkkaimmilta läpiajoteiltä liikenteen pois. Tapahtuman aikana väkijoukko huusi iskulauseita vapaita kulttuuritiloja ja Turun valtauspolitiikkaa koskien, kuunteli musiikkia, tanssi kaduilla, liehutti lippuja ja piirsi liiduilla katuun. Poliisi ei puuttunut mielenosoitukseen, vaan tyytyi ohjaamaan liikennettä pois kadulta ja filmatisoimaan mielenosoittajia.

TS julkaisi aiheesta pienen uutisen

Muutamia oikaisuja:

Poliisilta oli lupa mielenosoitukseen jalkakäytävällä, ei ajoradalla.

Väkeä oli paljon yli 50 henkeä. Tapahtuman jälkeen puistoon lähti pieni osa mielenosoittajista, ja tällöin paikalta laskettiin 56 henkilöä.

Virtanen on kehottanut valtaajia järjestäytymään yhdistykseksi, ja tämä on tehty. Turun Autonominen kulttuuriyhdistys ry on lähettänyt Virtaselle ja Tilalaitokselle useita sopimusehdotuksia eri tiloista, eikä näihin ole koskaan vastattu mitenkään tai asiasta suostuttu ry:n hallituksen kanssa neuvottelemaan.

Muttei niin pahaa ettei jotain hyvääkin: Virtanen ei sulje pois mahdollisuutta, että jokin yhteisesti hyväksyttävissä oleva ratkaisu vielä löytyisi! Tämä on suuri myönnytys taholta, joka on aiemmin julistanut nollatoleranssia valtauksille. Taiteilijoiden työtilaselvityksen sen sijaan emme usko ottavan huomioon vaihtoehtoisia kulttuuritiloja, joten sen varaan emme laske hiukkaakaan.


Turun Valtaajat ja Alakulttuuripääkaupunki - hanke kiittävät kaikkia osallistujia, jotka tekivät katujuhlastamme ikimuistoisen. Toivomme nyt alkaneen liikkeen vahvistuvan tulevan kesän aikana ja toivotamme kaikki tervetulleiksi tuleviin valtauksiin. Sillä kuten aiemminkin on todettu, valtaukset eivät lopu, ennen kuin Turussa on autonominen kulttuurikeskus.

To be continued...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti