maanantai 2. marraskuuta 2009

Mielenosoitus talonvaltausoikeudenkäynnistä 19.11.



Suvi, Janna ja Marko ovat syytteessä kevään ja kesän 2008 Jokikadun valtauksista. Syytekohtina on vahingonteko x 2, haitanteko virkamiehelle, hallinnanloukkaus x 2 ja niskoittelu poliisia vastaan. Asianomistajina ovat Turun kaupunki ja Turun kaupungin tilalaitos, jotka vaativat vahingonkorvauksia 911,57€ mm. kolmesta Abloy-lukosta ja Jokikadun pihalla olevasta vajasta (joka muuten ei ole edes kaupungin omistama rakennus).

Aamu on varhainen, mutta solidaarisuustoiminta on tärkeää. Tule siis osoittamaan mieltäsi ennen klo 9:00 alkavaa oikeudenkäyntiä Turun Käräjäoikeuden eteen. Kyltit, banderollit ym. mukaan ja valtaajia tukemaan!


Mielenosoitus to 19.11. klo 8:45 Turun Käräjäoikeus, Sairashuoneenkatu 2-4





Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa heti

Torstaina 19.11.2009 klo 9:00 Turun Käräjäoikeudessa käsitellään kolmen kulttuurikeskus Jokikadun vuoden 2008 talonvaltaajan syytteitä. Henkilöitä syytetään hallinnanloukkauksesta, vahingonteosta, haitanteosta virkamiehelle ja niskoittelusta. Vahingonkorvauksia Turun Kaupunki vaatii 911€.

Ennen käsittelyn alkua Turun Valtaajat järjestää solidaarisuusmielenosoituksen syytetyille Käräjäoikeuden edessä klo 8:45. Mielenosoitus vaatii talonvaltaamisen laillistamista, autonomista kulttuurikeskusta Turkuun ja syytettyjen vapauttamista syytetteistä. Mielestämme talonvaltaus ei ole rikos ja on absurdia sirkusta, että poliisi ja oikeuslaitos käyttävät oikeiden rikollisten jahtaamisen ja tuomitsemisen sijaan resurssejaan ahdistellakseen ja rangaistaakseen ihmisiä, joiden ainoa tavoite on tarjota työtiloja taiteilijoille ja ilmaista kulttuuria kaikille kaupunkilaisille.

Taistelu autonomisesta kulttuurikeskuksesta ei pääty Turussa tähän. Talonvaltaukset jatkuvat, kunnes saamme mitä haluamme.

Squat the world - no surender!

Turun Valtaajat

http://vapaakulttuuri.blogspot.com/
http://autonominenkulttuurikeskus.blogspot.com/



Vahingonkorvaussyytteet voisi oikeudenmukaisuuden nimissä kohdistaa myös poliisiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti