sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

TAIDESLUMMI 2011: Alakulttuuripääkaupunki

Missä? Porthaninpuistossa
Milloin? 7.8. alkaen
Mitä? Taide slummiutuu

TAIDESLUMMI 2011: ALAKULTTUURIPÄÄKAUPUNKI


Turun kestämätön kulttuuripolitiikka on ajanut taiteen tekijät ja kokijat slummiin. Vuonna 2007 ensimmäisen kerran pystytetty Taideslummi kommentoi sekä Turussa jo pitkään jatkunutta taistelua autonomisesta kulttuurikeskuksesta että Turun kaupungin kulttuurivihamielisyyttä. Omaehtoiselle kulttuurille ei Turussa anneta tiloja, joten tähän kyllästyneet toimijat päättivät vetää rakennushansikkaat omiin käsiinsä ja rakentaa kulttuurilleen majapaikan.

Taideslummi on mielenosoitus, jossa näkyvälle paikalle Turussa rakennetaan kierrätysmateriaaleista tilat taiteen ja kulttuurin tekemiselle sekä ihmisten kohtaamiselle ilman kulutuspakkoa. Aivan kuten vuodesta 2006 Turkuun vaadittu autonominen kulttuurikeskus toimisi. Taideslummit ovat saaneet kiittävän vastaanoton kaupunkilaisilta ja tarjonneet monenlaista tekemistä työpajoista runoiltoihin, keikoista dyykkaussuunnistukseen ja performansseista tilataiteeseen.

Taideslummi järjestettiin vuonna 2007 Kaupunginteatterin vieressä Itsenäisyydenaukiolla, 2008 Puolalanpuistossa Taidemuseon vieressä, 2009 Vartiovuorenpuistossa sekä vuonna 2010 Tuomiokirkkopuistossa.
Vieläkään vuonna 2011 itse kaupallinen kulttuuripääkaupunkihanke ei ole ollut halukas tukemaan kaupunkinsa asukkaiden pyrkimyksiä toteuttaa itseään. Siksipä tänä vuonna taideslummista rakentuu todellinen alakulttuuripääkaupunki Turun ytimeen! Luvassa on konsertteja, työpajoja, esittävää taidetta, vapaata oleskelua, ruokaa, juomaa, runoutta, kauneutta, rumuutta, sekä kaikkea ihmisten itsensä näköistä vastapainoksi ulkomailta tilatuille spektaakkeleille.

Toivotamme kaikki tervetulleeksi olemaan, tekemään, luomaan ja nauttimaan taiteesta ja tunnelmasta. Tule ja tapahdu!

!!Ilmoittaudu ohjelmaan: alakulttuuriturku2011@gmai​l.com

Lisää infoa ja osallistumismahdollisuuksi​a :
DIYturku.net/forum (Muut tapahtumat -osiossa)
turku2011.info/taideslummi
vapaakulttuuri.blogspot.co​m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti