tiistai 16. helmikuuta 2010

Suomen talonvaltaustoimintapäivät 16.-17.4.2010

Talonvaltaustoimintapäivät-blogi

Koostuuko kaupunkisi vain kaupallisista tiloista? Eikö bändillesi löydy treenikämppää? Tarvitsetko tilaa projekteillesi tai ryhmällesi kokoontua? Vituttaako maksaa vuokraa ahtaasta yksiöstä?

Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa asuinpaikkamme olosuhteisiin suoran toiminnan kautta. Asuitpa sitten maalla Babylonia paossa tai suurkaupungin imitaatiossa, ota tilasi haltuun! Huhtikuussa valtaamme tiloja käyttöömme joka puolella maata - tule ja ole osa maanlaajuista, epäkaupallista ja solidaarista vastakulttuuria! Kutsumme koskee jokaista antiautoritääristä ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta ryhmää ja henkilöä, joka kaipaa vapaata tilaa ja vallatonta kulttuuria.

Joka päivä yksilön itsemääräämisoikeutta poljetaan ja päätökset elinympäristöstämme tekee sitä käyttävien ihmisten sijaan pieni etujoukko. Rakennusfirmat, suuryritykset ja kaupungin vinoutuneet virkamiehet hallitsevat kaupunkitilaa mielessään vain taloudellinen hyöty. Tuottamatonta toimintaa ei kannata järjestää, sillä kaupungin ylläpitämä kulttuuritarjonta on suunniteltu kuluttajille, ei ihmisille. Virkamiehet kavahtavat ajatusta itseorganisoituneesta toiminnasta eivätkä ymmärrä muita vaikuttimia kuin voiton tavoittelun. Epäkaupalliset toimijat ja projektit kuihtuvat kasaan tässä ympäristössä, jossa kaupunkitilan käyttöoikeudet määrittää varallisuus.

Tiloja seisotetaan tyhjillään vuosia ja niiden rappeutumista käyttökelvottomiksi odotetaan malttamattomina. Purkutuomion jälkeen tontille voi rakennuttaa luksuskämpän, moottoritien, hypermarketin tai toimistorakennuksen. Ja jos halvemmat asuinalueet näyttäytyvät rikkaiden juppien silmissä eksoottisina, ökyasunnot ja citymaasturit kuuluvat pian olennaisena osana maisemaan. Rakennusyhtiöt mädättävät vanhat talot pystyyn ja myyvät tontit kalliilla. Samalla vähätuloisten ja asunnottomien odotetaan siirtyvän vähin äänin pois tieltä. Rahalla saa järvinäkymän, mutta alueen elävän kulttuurin ja historian annetaan kuolla näiden uudisraivaajien saapumisen myötä.

Toisin kuin jotkut luulevat, rahan valtaa ei tarvitse kumartaa. Kaupunki kuuluu sen käyttäjille! Hallinnon kontrolli, lait ja säädökset eivät kiinnosta meitä - oikeutamme talonvaltauksen itsellemme ainoana vaihtoehtona ja olemme valmiita taistelemaan oikeudestamme vaikuttaa ympäristöön, jossa elämme.

Maanlaajuiset toimintapäivät tarjoavat mahdollisuuden verkostoitua ja koota voimamme yhteisen asian puolesta. Ota mukaan ystäväsi, projektisi, ideasi ja taitosi - osallistu eri kaupunkien talonvaltausprojekteihin tai aloita omasi! Otetaan takaisin se, mikä meille kuuluu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti