sunnuntai 14. elokuuta 2011

Tiedote: TAIDESLUMMI JATKUU

HUOM! vanha tiedote. yksi kuva poistettu pyynnöstä.

TAIDESLUMMI JATKUU


Tiedote 14.8.2011Turun keskeisimpiin kulttuurimiljöisiin kuuluvan Porthaninpuiston valtaus jatkuu. 7.8. alkanut Taideslummi -protestileirifestivaali ylläpitää vapaata tilaa kulttuuripääkaupungissa, joka on toistuvasti torjunut yritykset autonomisen kulttuurikeskuksen perustamiseksi.


Kuluneella viikolla Taideslummi tarjosi esiintymisareenan kulttuurille, joita Turku 2011 -säätiö ja Turun kaupunki eivät tunnista ja tue. Paikalle voi yhä tulla spontaanisti jakamaan ja kokemaan taidetta, mutta ennakkoilmoittautumisia ei enää oteta vastaan. Kulttuuriohjelman ohella Taideslummin perustoimintaan kuuluvat joka päivä kansankeittiö, vaihtotori, taidegalleria, distro sekä saunomis- ja uintimahdollisuudet.Kansanliike on ajanut Turkuun autonomista kulttuurikeskusta jo vuodesta 2006. Autonominen kulttuurikeskus on yhteisöllinen, epäkaupallinen ja itsehallinnollinen toimintatila, joka torjuu kapitalistisen kulutuspakon ja kontrollin. Autonominen kulttuurikeskus on tila keskusteluille ja kohtaamisille, jotka nykyinen yhteiskunnallinen järjestys pyrkii sivuuttamaan ja vaientamaan.Viikolla 33 Taideslummi jatkaa olemassaoloaan entistä mielenosoituksellisempana. Leirin päätöksentekoon voi ottaa osaa joka ilta kello 19 järjestettävässä slummikokouksessa. Tilakysymyksen tiimoilta kokoontuvat maanantaina kello 20 Turun valtaajat ja keskiviikkona kello 20 Turun autonominen kulttuuriyhdistys ry.


Lisätiedot ja slummikokousten pöytäkirjat löytyvät Vapaa kulttuuri Turussa -blogista (vapaakulttuuri.blogspot.com). Yhteys Taideslummin toimijoihin: alakulttuuriturku2011@gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti