keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Satamakatu 27 - mitä sitten


Kulttuurikeskuksen häädön jälkeen Turku ei ole vaiennut. Mielenilmausten jälkimainingeissa Merimieseläkekassa Helsingissä ja Turun kaupunki ovat ottaneet Autonomisen kulttuuriyhdistys ry:n edustajia vastaan ja keskusteluja on käyty tilan vuokraamisesta. Tosin mitään konkreettista suunnitelmaa tai sitovaa aikataulua ei tietenkään ole annettu.

Merimieseläkekassa on ”alustavasti valmis” vuokraamaan Satamakatu 27:n tilat Turun kaupungille, joka edelleen vuokraisi sen yhdistyksemme kautta kulttuurikeskuskäyttöön. Noin yhden euron suuruisella vuokrasopimuksella kaupunkiin voitaisiin saada täksi kesäksi (ja miksei hamaan tulevaisuuteen saakka) autonominen tila, jossa pääsisimme toteuttamaan itseämme ilman jatkuvaa poliisikuumottelua, sähkölaitoksen häirintää ja hermoilua.

Vaadimme siis kaupungilta nopeita toimia. Jo puoli vuotta ”käsittelyssä” ollut kulttuurilautakunnan ehdotus vapaan tilan perustamiseksi on otettava päätöksentekoon kevään aikana ja Satamakadun avajaisia vietettävä kesän alussa!

Emme kuitenkaan voi lyödä toivojamme kaupungin läpipaskaan ja ontuvaan päätöksentekoon, tai jo kerran poliisit peräämme usuttaneen virkamiehen hyväntahtoisuuteen. Emme myöskään tee toiminnastamme ”edustuksellista peruskauraa” virallisen yhdistyksen kautta, joka muka ”edustaisi” meidän satapäistä erilaisuuttamme, motiivejamme tai haluamme elää ja toimia oikeasti erilaisessa ympäristössä.

Jos homma ei luista, me tiedämme mitä tehdä! Sopivien tilojen löytäminen ei ole ennenkään ollut meille ongelma.

Jos ei hyvällä, niin pahalla...

Turussa tullaan viettämään Autonomisen kulttuurikeskuksen avajaisia. Tänä kesänä. Vähintään kerran!Kaupungin virkamiesten painostaminen on helppoa ja hauskaa:

Apulaiskaupunginjohtajan avustaja
Juha Rantasaari
040 5140 894

Apulaiskaupunginjohtaja
Jarkko Virtanen
050 5590 222

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti