maanantai 19. huhtikuuta 2010

TIEDOTE: Satamakatu 27:n valtaus jatkuu ja omistajan kanssa neuvotellaan

TIEDOTE 19.4.2010
vapaa julkaistavaksi heti

Satamakatu 27:n valtaus jatkuu ja omistajan kanssa neuvotellaan

Turussa osoitteessa Satamakatu 27 sijaitsevan kiinteistön perjantaina 16.4. haltuunsa ottaneet kaupunkilaiset jatkavat tilan valtaamista tavoitteenaan autonomisen kulttuurikeskuksen toiminnan vakiinnuttaminen. Neuvotteluyhteydet kiinteistön omistajaan on saatu avattua ja omistajan kanssa on käyty keskusteluja hyvässä hengessä puhelimitse. Kasvokkain kiinteistön omistajaa tai tämän edustajaa ei olla valtaajien toiveista huolimatta ainakaan vielä tavattu.

Valtaajien tämän hetken akuutein vaatimus on saada kiinteistön perjantaina katkaistut sähköt takaisin toimintaan. Se mahdollistaisi ruuan valmistuksen, tehokkaampaa siivousta, sekä monenlaista toimintaa ja lisäksi parantaisi turvallisuutta kiinteistön sisätiloissa pimeään aikaan. Valtaajat ovat edelleen valmiita maksamaan sähkön, veden, jätehuollon ja mahdolliset muut kiinteistön ylläpitämisen kulut.

Neuvotteluihin on toivottu välittäjäksi jotakin kaupungin tahoa esimerkiksi vastaavalla tavalla kuin Helsingissä Sosiaalikeskus Sataman tapauksessa. Turun kaupungin kulttuurilautakunta on päätöksessään (21.10.2009, §237) yksimielisesti esittänyt kaupunginhallitukselle perustettavaksi työryhmää "suunnittelemaan ja viemään eteenpäin autonomisen kulttuurikeskuksen perustamista ja sille tilan vuokraamista nimellistä korvausta vastaan". Valtaajat ovat odottaneet asian edistymistä kaupungin elimissä jo puoli vuotta ja vaativat nyt, että kaupunki ryhtyy välittömästi toimiin, jotta tällä hetkellä vallattuna oleva Satamakatu 27 saadaan kulttuurilautakunnan päätöksessään mainitsemaan autonomiseen kulttuurikeskuskäyttöön. Asiaa kulttuurilautakunnalle valmistelleisiin kulttuuritoimen virkamiehiin on yritetty saada puhelinyhteyttä toistaiseksi tuloksetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti