keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

ALLEKIRJOITA: Vetoomus autonomisen kulttuurikeskuksen puolesta!

//jaettavaksi, välitettäväksi, luettavaksi, allekirjoitettavaksi taiteilijoille, järjestöille ja kulttuurikentän toimijoille: allekirjoitukset osoitteeseen autonominenkulttuuriyhdistys@gmail.com


"Vetoomus autonomisen kulttuurikeskuksen puolesta

Hyvät kulttuuri- ja nuorisolautakunta,

vuonna 2011 Turku on Euroopan kulttuuripääkaupunki. Kuitenkin kaupungissamme on kulttuurin tuottajia ja kuluttajia, joita yhteiskunnan tuki ei tavoita niiden epäkaupallisen ja riippumattoman luonteen vuoksi. Kaupungissamme ei ole riittävästi tiloja, jossa kaupunkilaiset voisivat kokea ja tehdä ilman siihen liitettyä kulutuspakkoa. Samaan aikaan Turun kaupungilla on runsain määrin tyhjiä kiinteistöjä vailla käyttöä. Me tämän vetoomuksen allekirjoittajat koemme, että autonominen kulttuurikeskus olisi vastaus näihin epäkohtiin.

Autonominen kulttuurikeskus on vapaaehtoistoimintaan perustuva, epäkaupallinen tila, jonka säännöt ja toimintatavat määritellään konsensuksella avoimissa talonkokouksissa. Mahdollistuessaan autonominen kulttuurikeskus tarjoaisi tilaa erilaisten kansalaisryhmien, taiteilijoiden ja projektien käyttöön. Käytännössä tämä tarkoittaisi monenlaista omaehtoista kulttuuritoimintaa: festivaaleja, työpajoja, esityksiä, kuluttamisen malleista vapaata ihmistenvälistä vuorovaikutusta. Esimerkkeinä voidaan pitää Tampereella toimivaa Nykytaiteen keskus Hirvitaloa sekä Helsingin Sosiaalikeskus Satamaa.

Autonomisen kulttuurikeskuksen puolesta on toimittu Turussa jo vuodesta 2006 erilaisin kansalaisvaikuttamisen keinoin aina talonvaltauksesta virallisiin vaikutuskanaviin. Mielestämme vuonna 2011 on korkea aika saada Turkuun tila vapaalle kulttuurille. Tällä vetoomuksella vaadimme kaupungin toimijoilta konkreettisia tekoja autonomisen kulttuurikeskuksen puolesta.

Turun Autonominen kulttuuriyhdistys ry"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti