sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Autonominen kulttuurikeskus Päiväkoti avattu!


Turun Valtaajat ylpeänä esittää:
Päiväkoti vallattu!

Yön pimeinä tunteina 8.6. Turun Valtaajat otti haltuunsa vanhan Bar Päiväkodin tilan osoitteessa Kaskenkatu 3. Päiväkoti oli tunnettu vaihtoehtokulttuuria tarjoileva baari, joka monien turkulaisten suruksi suljettiin taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Tämän jälkeen upea tila Turun keskustassa on ollut tyhjillään.

Tahdomme tarjota kaikille turkulaisille avoimen, epäkaupallisen kulttuurikeskuksen. Juuri avattu sivukijrasto Rottingilla on muuttanut Päiväkodin tiloihin, ja kirjoja voi edelleen tulla lainaamaan ja lahjoittamaan. Aiomme järjestää tilassa kirjaston lisäksi ainakin esittävää taidetta, keikkoja, galleria- ja kahvilatoimintaa sekä työpajoja ja elokuvanäytöksiä.

Kukaan ei pidä turkulaisista huolta. Kaupunki leikkaa budjettiiaan kovin ottein, ja etenkin kulttuurin määrärahat pienenevät jatkuvasti kaupungin töpeksittyä esimeskiksi valtionavustusten kanssa. Me tahdomme tarjota Päiväkodin tilan avoimeen käyttöön, jossa voi levähtää hetken ja antautua luovaan leikkiin. Jokainen on tervetullut luomaan ja kokeilemaan, jokainen on taiteilija ja kulttuuri kuuluu kaikille.

Tahdomme Päiväkodin valtauksella osoittaa tukemme myös Turun Varsinais-suomalaiselle Osakunnalle, joka on menettämässä tilojaan pyöräkellarille. Turun sietäisi hävetä, kun antaa historiallisten kulttuurikohteidensa kadota polkupyörien alle. Ei enää Päiväkodin kohtaloa vaihtoehtoisille kulttuuripaikoille! TVO säilytettävä!

Toivomme kaupungin ryhtyvän neuvotteluihin Turun autonominen kulttuuriyhdistys ry:n kanssa tilanteen ratkaisemiseki. Häädöt eivät lopeta valtauksia, keskustelu sen saattaisi tehdä..?

Me emme lopeta ennen kuin Turussa on pysyvä autonominen kulttuurikeskus. Voitte häätää meitä eri tiloista eri tavoin, mutta koska emme ole byrokraattinen, hierarkinen järjestelmä, kykenemme organisoitumaan ennen näkemättömillä tavoilla hetkessä. Ette voi koskaan tietää mitä teemme seuraavaksi, missä valtaamme talon, millaista kulttuuria teemme. Te ette voi hallita meitä.

Turku on meidän!


Talokokous Päiväkodilla tänään 8.6. klo 18:00, tervetuloa!

TS:n sähke aiheesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti