lauantai 6. kesäkuuta 2009

Talo vallattu: Autonominen kulttuurikeskus Rottinki avattu!

Itäinen Pitkäkatu 21 vallattu, autonominen kulttuurikeskus Rottinki avattu

Tänään 6.6.2009 iltayhdeksältä Turun Valtaajat ottivat haltuunsa vanhan rottinkitehtaan osoitteessa Itäinen Pitkäkatu 21. Tarkoituksena on, jälleen kerran, perustaa autonominen kulttuurikeskus. Tila on Insinööritoimisto Milanin omistama, jonka tarkoituksena on ollut korjata tehdas asunnoiksi ja liiketilaksi. Tämä suunnitelma ei ole kuitenkaan edennyt ja vuosi myynnin jälkeen rakennus on edelleen tyhjillään.

Turun Valtaajien aikomus on avata sivukirjasto uudessa kulttuurikeskuksessa – Turun kaupunki lakkauttaa kirjastoja ja lomauttaa kirjastontyöntekijät, me avaamme uusia kirjastoja. Kirjalahjoituksia otetaan vastaan. Lisäksi tiloissa tulee olemaan avoin taidenäyttely, jonne jokainen voi tuoda omat teoksensa – valokuvia, maalauksia, veistoksia, installaatioita jne. Suunnitelmissa on myös kahvila ja muuta toimintaa.

Autonomisen kulttuurikeskuksen idea on tarjota vapaa tila omaehtoiselle kulttuuritoiminnalle, tärkeinä periaatteina ilmaisuus ja hierarkiattomuus. Jokainen on tervetullut osallistumaan toimintaan. Valtaukset tulevat jatkumaan kunnes Turun kaupunki suostuu neuvotteluihin Turun autonomisen kulttuuriyhdistyksen kanssa, esimerkiksi kulttuurilautakunnan välityksellä. Lama on tyhjentänyt monia tehtaita ja muita kiinteistöjä Turussa, ja olemme valmiit valtaamaan vaikka jokaisen niistä mikäli tarve vaatii.1 kommentti:

 1. Hienoa Turku!
  Rovaniemmi hävittää Alvar Aallon aikalaisen Ferdinand Salokankaan koulurakennuksen kyhätäksen toistakymmenkerroksisen, tylsän tornitalon sen tilalle.

  http://www.rakennusperinto.fi/news/Uutiset_2008/fi_FI/Ferdinandsalokangas/

  Samoin sodan hävitykseltä säästynyt kaunis hirsitalo Kemijoen rannalta hävitetään uuden kovanrahan tornitalon tieltä.

  http://iwwww.rovaniemi.fi/images/2006060911055.jpg

  Talonvaltaajilla riittäisi töitä täälläkin!

  Mikko

  VastaaPoista